Kaj Nemci vedo o novi opel insignii?

Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe Foto: Opel Koncept opel monza coupe
Pri Oplu trenutno razvijajo naslednjo generacijo modela insignia. Nemški Auto Bild razkriva najnovejše informacije o vozilu, ki naj bi bilo predstavljeno v začetku leta 2017.
Oglej si celoten članek

Pri nemški avtomobilistični reviji pišejo, da naj bi bila nova insignia v primerjavi z aktualni modelom veliko večja - v dolžino celo do 15 centimetrov, medtem ko naj bi medosje raztegnili za devet centimetrov.

Glede dizajna lahko pričakujemo več elegance in dinamičnih potez, vzor pa bo koncept monza. Bolj kot o limuzini se spominja štirivratni kupe. Pri Oplu pripravljajo tudi karavansko različico, ki bo imela veliko večji prtljažnik kot zdaj.

Tudi 1,0-litrski trivaljni motor

Največje novosti bodo povezane z motorji. Opel naj bi v insignio vgrajeval tri- in štirivaljne turbo motorje. Vstopno različico naj bi tako poganjal 1,0-litrski trivaljni prisilno polnjeni bencinski motor, najbolj zanimiva novost pa naj bi bila biturbo dizelski motor z okoli 118 kilovatov moči (160 KM) in nižjo porabo goriva kot je zdaj primer pri aktualni dizelski ponudbi.

Večina motorjev bo kombinirana s pogonom na prednji kolesi, na voljo bo tudi štirikolesni pogon. Osnovni menjalnik bo ročni, po pisanju nemške revije pa naj bi se v Rüsselsheimu bolj kot k dvosklopčnim samodejnim menjalnikom nagibali h klasičnim samodejnim menjalnikom.

Še to, športni OPC model naj bi poganjal šestvaljni turbo bencinnski motor z okoli 294 kilovatov moči (400 KM).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.