Kaj od dodatne opreme kupiti, da boste v trendu?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Poleg kakovostne in varne čelade morajo vozniki mopedov in skuterjev skrbno izbrati tudi druge dodatke za na motor. Poleg dobro vidnih oblačil se med varnostnimi dodatki najbolje prodajajo nalepke priznanih Moto GP voznikov.
Oglej si celoten članek

"Vsekakor kovčki in pregrinjala za noge, ki v hladnih grejejo, v deževnih dneh pa nas ščitijo pred dežjem," najbolj prodajane artikle iz ponudbe dodatne opreme za voznike manj zmogljivih motornih koles," našteva Rado Karlatec iz TC Motoshopa, ki dodaja, da se mladi vse bolj zavedajo pomena varnosti.

Kot smo pisali pred kratkim se proda največ čelad višjega srednjega razreda, saj se tudi starši zavedajo, da dobra čelada lahko prepreči najhujše posledice. Poleg čelad pa v trgovini prodajo največ ledvičnih pasov, veliko tudi lahkih jaken z vgrajenimi ščitniki, da komolci ob padcu niso preveč odrgnjeni.

Ključavnice vseh vrst

Karlatec pravi, da so glavne novosti na področju dodatne opreme že nekaj časa oblačila in čelade v fluo barvah, ki nas naredijo v prometu bolj vidne: "Ravno tako pri nakupu dežne opreme stranke veliko bolj posegajo po nakupu vidnih fluo oblačil."

Iz programa dodatne opreme za mopede in skuterje se dobro prodajajo nosilci kovčkovov, kot tudi kovčki in ključavnice, tako navadne mehanske, verižne, kot ključavnice za disk in tudi elektronske alarmne ključavnice.

Vsak mora imeti prvo pomoč

Karlatec poudarja, da je mora imeti vsak motorist pri sebi vedno prvo pomoč, saj je to zakonsko predpisano in prva pomoč je obvezna oprema.

Tudi, če doma imamo doma nadstrešek, strokovnjak priporoča, da kupimo samo protiprašno pregrinjalo. Pazimo, da je pregrinjalo vodoodporno in da je pravilne velikost. "Pri tem je potrebno omeniti, da ni nujno, da zadnji del tega prekrivala seže do tal, lahko je tudi okoli 20 centimetrov dvignjeno. Pomembno je le, da ni preveč napeto," pravi Karlatec.

Kar se tiče mladih voznikov skuterjev in mopedov na svoja prevozna sredstva trenutno najraje lepijo nalepke in številke priznanih Moto GP voznikov.

Karlatec, za konec na vprašanje, ali na trgu obstajajo tudi nelegalni dodatki za motorna vozila pravi: "Obstajajo dodatki, ki niso homologirani in jih najdete v vseh segmentih opreme za motorje kot tudi skuterje. Prihajajo ponavadi iz vzhoda, so nizkega cenovnega razreda. Pri nas jih na policah ne boste našli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.