Kaj si kupi Zlatan, ko je star 40 let?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zlatan Ibrahimović je dopolnil 40 let. In si privoščil darilo na štirih kolesih.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović je v nedeljo praznoval okrogli jubilej in na Instagramu objavil čestitko samemu sebi. Poleg pa fotografijo ferrarija SF90 spider. Očitno bo to nova superigrača enega najboljših nogometašev. In to na "domačem" terenu, saj popularni Ibro svoje usluge tudi letos ponuja nogometnemu klubu AC Milan. 

Fotografija je tovarniška, tako da končna različica oziroma barva Zlatanovega avtomobila ni znana. Bo pa povsem logično, če bo v zlati barvi. 

SF90 spider je še zelo svež avto, predstavljen komaj pred enim letom. Priključni hibrid velja za najmočnejši serijski kabriolet na svetu, saj ima sistemsko moč 735 kW (1.000 KM) pri rohnečih 8.000 vrtljajih. To je dovolj za izstrelitev do 100 km/h v 2,5 sekunde, mimo 200 km/h pa je že po 6,7 sekunde. Najvišja hitrost je 340 km/h, testni krog v Fioranu pa naj bi prevozil hitreje od hiperšportnika laferrari. 

SF90 veliko tehnologije prevzema iz formule 1, tudi ime je povzeto po dirkalniku, s katerim so pri znamki počastili 90. obletnico Scuderie Ferrari.

Spider izvira iz različice s trdo streho stradale, streha je v tem primeru pomična in se pospravi v 14 sekundah. 

Foto: Ferrari ferrari SF90 Foto: Ferrari ferrari SF90

Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.