Kaj v resnici predstavlja Teslin logotip

Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Črka T seveda, a še precej več.
Oglej si celoten članek

Ena najbolj prodornih avtomobilskih znamk zadnjega desetletja ima v svojem emblemu skrite veliko simbolike. 

Tesla je od samega začetka proizvajalec električnih vozil. To inteligentno kaže tudi z logotipom.

Oznaka, ki jo vidimo v obliki črke T, je pravzaprav del prereza prvotnih elektromotorjev na enosmerni tok, je šef Elon Musk razkril nekega dne na Twitterju.

Razmak med zgornjima zaobljenima prečkama simbolizira razmak med rotorjem in statorjem, pokončna prečka je del rotorja in v elektromotorju obdana z navitjem, odtod nekoliko debelejši del. 

V zgodnjih letih je bila oznaka skupaj z imenom upodobljena na ščitu, podobno kot pri nekaterih športnih znamkah. Kasneje so začeli uporabljati le še oznako.

Nekateri sicer še vedno menijo, da je Teslin logo najbolj podoben mačjem smrčku.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.