Kajenje v avtomobilu najbolj škodljivo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Avtomobilu, v katerem se kadi, je koncentracija škodljivih toksičnih plinov 27-krat višja kot v stanovanju ali 20-krat višja kot v gostinskih lokalih, v katerih se tudi kadi.
Oglej si celoten članek

Poleg tega, da cigaretni dim zbija koncentracijo voznika med vožnjo, je kajenje najbolj škodljivo prav v avtomobilih trdi ugledni britanski zdravnik in strokovnjak za javno zdravstvo Douglas Noble.

"V avtomobilu je koncentracija strupenega dima 27-krat večja kot v stanovanju in 20-krat večja kot v lokalih," trdi Noble. Zdravnik pojasnjuje, da bi bil v primeru, da bi plin iz izpušne cevi preusmerili v avtomobil, ta manj škodljiv od cigaretnega dima, vsaj kar zadeva koncentracijo toksičnih materialov.

Številni strokovnjaki po vsej Evropi predlagajo zakon s katerim bi prepovedali kajenje v avtomobilih, še posebej zaradi zaščite otrok in nosečnic, kot t.i. sopotnikov oziroma pasivnih kadilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.