Kako v Sloveniji s teslo za 141 tisoč evrov zasenčiti električnega porscheja

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Tesla je izpolnil obljubo in je pokazal prve posnetke model S plaid, najmočnejši in najhitrejši model z dosegom prek 800 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Da pripravlja še nekaj bolj norega od doslej znanih izvedenk modela S, je znamka napovedala že pred časom. Na dogodku "Baterijski dan", ko so predstavljali tehnologijo naslednje generacije svojih baterij, pa so pokazali tudi prve posnetke avta, kako se podi po sloviti pisti Laguna Seca. 

Podatki o električnem avtu so impresivni. Ima tri elektro motorje, ki skupaj zmorejo okoli 820 kilovatov (1115 KM). Avto pospeši do 100 km/h prej kot "v 2,1 sekunde," trdi Tesla, najvišja hitrost pa je 320 km/h.

Za primerjavo, porsche taycan turbo S ima 500 kW, do 100 km/h pospeši v 3,2 sekunde, končna hitrost je 260 km/h, doseg z enim polnjenjem pa 460 kilometrov.

"Najhitrejše pospeševanje od 0 do 100 km/h ter na razdalji 1/4 milje med vsemi serijsko izdelanimi avtomobili doslej."

Tesla o lastnostih model S plaid

Glede baterije, ki napaja ogromne zmogljivosti njihovega avta, pri Tesli še ne razkrivajo podatkov, zelo verjetno pa gre že za naslednjo fazo glede energijske gostote. Avto ima seveda pogon na vsa štiri kolesa.

Zanimivo pa je, da uradne bližnje fotografije, kako se plaid na zunaj razlikuje od ostalih različic, sploh ni. Tudi zgornja fotografija prikazuje klasični model S.

Različica plaid je že na voljo tudi v slovenski trgovini Tesle. Tam je zapisano, da je začetna cena 140.990 evrov, kar je dobrih 40 tisoč nad različico performance. Dobava naj bi stekla od konca leta 2021 dalje. 

Tesla naj bi model S plaid zapodil tudi po pisti v Nürburgringu in skušal podreti čas, ki ga je dosegel porsche taycan turbo S. 

Hkrati z razkritjem novega modela pa so pri Tesli sporočili še eno, za Evropo manj ugodno novico. Svojega cybertrucka, zloglasnega električnega poltovornjaka, ne nameravajo prodajati na tukajšnjih trgih. 

Čez tri leta Drzna napoved tesle glede poceni električnega vozila

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:14 25. September 2020.

    Porscheja ja nemogoče zasenčiti, sploh pa Tesla!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.