Kampiranje pozimi? Zakaj pa ne!

Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge Foto: Matevž Hribar Camp-Let Winter Challenge
Kako preizkusiti človeško trdoživost ter kvaliteto svojih produktov in se ob tem še kvalitetno zabavati? Udeleženci si bodo letošnjo izvedbo dogodka Camp-Let Winter Challenge zapomnili po pravih zimskih razmerah.
Oglej si celoten članek

Poznavalci kampiranja pod besedo Camp-Let poznajo kvalitetne šotorske prikolice danskega porekla.

Ne spreglejte: Ekstremni test šotorskih prikolic

Iz prikolice, ki po zunanjih dimenzijah ni večja od tiste za prevoz peska pri domači gradnji, v nekaj minutah zraste bivalni šotor za štiri osebe s predsobo in kuhinjo v njej. Pravi mali prostorski čudež, ki nam v primerjavi z bivalniki ohrani vso svobodo osebnega avtomobila, saj v času kvalitetnega preživljanja dopusta v kampu avtomobil ostane prost za vožnjo do priljubljene plaže, pohodniškega izhodišča ali celo smučišča. Smučišča?

Pravi zimski pogoji

Danski proizvajalec z dogodkom Camp-Let Winter Challenge razbija mit o sezonski omejenosti uporabe njihovih šotorskih prikolic, saj na tovrstnem dogodku že pet let zaporedoma dokazujejo nasprotno in hkrati preizkušajo, kako se uporabljeni materiali obnesejo v ekstremnih razmerah. Na letošnjem 'zimskem izzivu' med 5. in 8. februarjem 2015, organiziranem ob Achensee-ju, največjem jezeru na avstrijskem Tirolskem, so bile razmere resnično popolno nasprotje poletnim. Nočne temperature so se gibale okrog minus deset stopinj Celzija, zadnji dan pa je udeležence dobesedno zasul sneg.

In kako je spati v šotoru pri temperaturah pod lediščem? Ker smo si šotore greli s petrolejsko pečjo in ker je bil le nekaj korakov stran na voljo lepo urejen kompleks kampa Alpen Caravan Parka Achensee z restavracijo, kopalnicami in stranišči, se nevsakdanji način preživljanja prostih zimskih dni sploh ni izkazal kot tako zelo ekstremen. Dokler je v pečki, ki porabi približno pet litrov goriva na noč, dovolj kvalitetnega petroleja, je temperatura v šotoru, hja, znosna. Vroče nam torej ni bilo, a ob pomoči dobre spalne vreče smo si ob zajtrku prikimavali, da »to pa sploh ni tako hudo!«. Da o odlični smuki ter do popolnosti urejenih tekaških stez v okolici jezera sploh ne izgubljamo besed.

Kamp preko Silvestra polno zaseden

In ne, udeleženci tokratnega zimskega izziva sploh nismo bili edini gosti v kampu. Kot zanimivost naj omenimo, da so v času novoletnih počitnic cene enake kot v visoki poletni sezoni in da je preko Silvestra kamp polno zaseden. Torej: zakaj pa ne?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:26 21. Februar 2015.

    Ni zime za Eskime.<br />Žurka pozimi je odlična.

  • STF
    09:25 21. Februar 2015.

    A zakaj ne? KER JE MRAZ KO PIIII :D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.