Kar milijon tesel mora v mehanične delavnice

Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Tesla Motors je v ZDA opravil vpoklic kar 1,1 milijona tesel. Vzrok: električni dvig šip.
Oglej si celoten članek

Ko pišejo pri Automotive News naj bi bil neposredni vzrok za vpoklic vozil dejstvo, da sistem za samodejni električni dvig šip ne prepozna ovire, zato se pred njo ne ustavi in lahko potniku priščipne prste.

Pri nas! Tesla zdaj pri nas ponuja kar 15.500 evrov nižjo ceno

Vpoklic zadeva predvsem številne primerke tesel model 3 med letniki 2017 in 2022, prav tako pa tudi tesel model Y letnikov 2020 in 2021 ter model S in X letnikov 2021 in 2022.

Foto: Anže Petkovšek Tesla 3

Pri Tesla Motors so težavo odkrili med lastnimi testi in o tem 13. septembra že obvestili tudi ameriško upravo za prometno varnost NHTS. Za zdaj tudi nimajo novic o kakšni nezgodi ali poškodbi, ki bi bila povezana z omenjeno težavo.

2,1 do 100! Zdaj tudi pri nas tesli, ki sta hitrejši od ferrarijev

Tesla Motors že od 13. septembra nova vozila opremlja s softversko nadgradnjo, s katero so odpravili napako. Lastnikom prizadetih tesel ne bo treba obiskati servisnih delavnic, saj bodo vpoklic opravili z nadgradnjami softvera njihovih vozil preko spleta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.