Kazni za zimsko opremo po novem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Od 1. septembra. Nižja kazen za voznike motornega ali priklopnega vozila.
Oglej si celoten članek

Globe. Če vas bo pozimi ali v zimskih razmerah v cestnem prometu ustavil policist in ugotovil, da motornega ali priklopnega vozila nimate opremljenega s predpisano zimsko opremo ali da ste ravnali v nasprotju s pomenom prometnega znaka za obvezno uporabo snežnih verig, vas bo po novem kaznoval z globo 40 evrov, ne pa 120 evrov, kot je veljalo do 1. septembra letos. Druge globe so ostale iste. Pri tem pa ne pozabite, da je obvezna zimska oprema v prvi vrsti obvezna zaradi varnosti vseh udeležencev v prometu.

Zimska oprema je sicer obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto oziroma v zimskih razmerah (ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.