Kdor jo je kupil, jo je kupil, zdaj je razprodana

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota supra je za Evropo že razprodana!
Oglej si celoten članek

Po 17 letih je Toyota oživila športni model supra in predstavila peto inkarnacijo hitrega kupeja. Tokrat so pri razvoju sodelovali z BMW, Bavarci pa so iz tega projekta izdelali tretjo generacijo roadsterja Z4. 

Samo dva meseca po svetovni premieri pa je prišla novica, da je letošnja kvota izdelanih super za Evropo že razprodana. Vseh 900 primerkov po ceni najmanj 62.900 evrov, poroča Motoring Research.

Željni kupci bodo tako morali počakati na naslednje modelno leto, tako bo prilika, da bi dobili ključ tega težko pričakovanega in bojda nadvse zabavnega modela v roke, šele leta 2020.

Toyoto supro poganja trilitrski vrstni šestvaljnik, ki razvije 246 kW (345 KM). Menjalnik je osemstopenjski avtomatski, pospešek do 100 km/h pa je le 4,3 sekunde. Poleg tega naj bi krasilo zelo zmogljivo podvozje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.