Kia najavlja svoj najdražji model

Foto: Kia
Foto: Kia
Kiin novi zastavonoša bo električni EV9. Korejci so ob tem razkrili nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.
Oglej si celoten članek

Kot so zapisali pri Kii, je bil električni EV9 oblikovan in zasnovan, da preobrazi razred velikih električnih športnih terencev. To bo zastavonoša znamke, s katero želijo pri Kii pospešil preobrazbo znamke ter imeti vodilno vlogo na področju trajnostne električne mobilnosti.

Foto: Kia Kia EV9

SUV EV9 je bil do zdaj podvržen strogim zaključnim testom. Razvili so ga v 44 mesecih, pri čemer so se osredotočili na nove standarde na področjih oblikovanja, zmogljivosti, dosega, vozne dinamike, tehnologije in udobja.

Avto Kia k nam pripeljala novi SUV adut drznih linij

Foto: Kia Kia EV9

Meje vzdržljivosti so preverjali v Kiinem globalnem centru za raziskave in razvoj v korejskem Namyangu. Med zadnjo fazo testiranja je bilo električno vozilo podvrženo zahtevnemu programu preverjanja vzpenjanja na hrib s štirikolesnim pogonom, vožnje na stezi z grobim terenom ter plovbe v globoki vodi. Na asfaltu so se med drugim osredotočili na veliko hitrost, vodljivost in nizko trenje. Preizkušali so ga tudi na tlakovcih po belgijskih cestah, kjer so se osredotočili na udobje vožnje in kakovost izdelave.

Avto Testirali smo eno od presenečenj leta

Foto: Kia Kia EV9

Kia je lani na sejmu AutoMobility v Los Angelesu premierno predstavila konceptno vozilo EV9. Serijski model EV9, ki pooseblja novi oblikovalski jezik znamke ('Opposites United') je zasnovan na napredni električni globalni modularni platformi (EGMP). Novost bodo predstavili v prvem četrtletju leta 2023, ko se bo v električni ponudbi Kie pridruži modelu EV6, ki je bil razglašen tudi za Evropski avto leta 2022.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.