Ključi ne bodo več potrebni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Korejski Hyundai je predstavil nov koncept povezovanja "pametnega telefona" z avtomobilom, ki ga bo začel v praksi v svojih vozilih uporabljati leta 2015.
Oglej si celoten članek

Lastniki vozil znamke Hyundai bodo lahko s pomočjo nove tehnologije svoje vozilo odklepali kar s pomočjo pametnega telefona. Korejski proizvajalec vozil je namreč prilagodil NFC brezžično tehnologijo, ki deluje podobno kot brezkontaktni sistem odklepanja vozila pri nekaterih drugih proizvajalcih vozil, le da namesto pametne kartice/ključa uporabljamo kar pametni telefon.

Pri Hyundaiju trdijo, da bo dovolj že to, da bo voznik približal pametni telefon nalepki na steklu vozila, vrata pa se bodo odklenila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.