Kobra pičila najmočneje doslej

Foto: Ford Shelby GT500 Cobra Foto: Ford Shelby GT500 Cobra
V poklon pred meseci umrlemu Carolu Shelbyju so njegovi "prijatelji" izdelali unikatnega mišičnjaka shelby GT500 cobra.
Oglej si celoten članek

Poganja ga 4.0-litrski prisilno polnjeni V8 motor iz GT500 shelbyja, ki v tej edinstveni različici zmore kar 634 kilovatov (862 metričnih KM, 850 imperialnih KM). Zunanjost je še nekoliko razširjena, na 20-palčnih platiščih pa so pravi valjarji, ki omogočajo prenos te moči na asfalt. Izdelek je obarvan v legendarno modro barvo z belimi črtami.

Uradna predstavitev je potekala na dirkaški stezi v Laguna Seci.

Carol Shelby je umrl spomladi v 89. letu starosti. Skoraj 60 let je sodeloval s Fordom pri izdelavi njegovih športnih avtomobilov, tako kober kot modelov GT40 in mustangov. Prav letos mineva 50 let od prve shelby cobre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.