Lamborghinijev odgovor na X6

Foto: Reuters Lamborghini Urus SUV Foto: Reuters Lamborghini Urus SUV Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept Foto: Lamborghini Lamborghini urus koncept
Koncept. Po skoraj 30 letih se Lamborghini očitno znova podaja v suvovske vode. Na avtosalonu v Pekingu je predstavil skoraj pet metrov dolgega ursusa s 441 kilovati moči.
Oglej si celoten članek

Tudi proizvajalci eksotike so "zavohali", da so luksuzni športni SUV-i, kot so BMW X6, porsche cayenne in range rover sport zgodba o uspehu in bi si radi odrezali svoj kos pogače.

V Ženevi je svoj koncept predstavil Bentley, ki oblikovno v medijih ni bil sprejet za uspešnico. Povsem drugače je z Lamborghinijem, ki je Kitajcem v Pekingu razkril koncept ursus, ki naj bi po prvih napovedih v proizvodnjo zapeljal leta 2015.

Z 4,99 metra dolžine, 1,99 metra širine in 1,66 višine, je štirikolesno gnani koncept kar za 120 milimetrov daljši, 16 mm širši in 30 nižji od BMW X6, kar bi ga lahko uvrstilo celo med crossover vozila, od tal pa bi lahko bil, glede na potrebe, oddaljen za 16 centimetrov. Zaenkrat gre zgolj za prototip, a pri Lamborghiniju trdijo, da ga bo poganjal osemvaljni štirilitrski motor z dvema turbopolnilnikoma, ki naj bi razvil moč 441 kilovatov (600 KM), sodeloval pa naj bi s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. To bi bilo dovolj za pospešek od 0 do 100 km/h v 4,7 sekunde in najvišjo hitrost 300 km/h. Govori se celo, da naj bi bil na voljo kot plug-in hibrid.

Urus naj bi si platformo delil z volkswagen touaregom, audijem Q7 in omenjenim porsche cayennom. Pri Lamborghiniju verjamejo, da bi lahko na leto prodali 3.000 primerkov, cene pa zaenkrat ne omenjajo. Jo pa omenjajo tuji spletni portali, ki ocenjujejo, da bi eksotični SUV utegnil doseči ceno okoli 200.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:43 4. Maj 2012.

    komej eno sliko premorete ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.