Lancer je bil nekoč vrhunski dirkaški stroj, jutri pa ...

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi
Lancer je bilo še nedavno ime z velikansko težo. Sedaj pa namerava znamka to poimenovanje uporabiti za popolnoma drug tip avta.
Oglej si celoten članek

Navdušenci nad znamko Mitsubishi, ki jih je bilo - roko na srce - zadnja leta vse manj, bodo morali preboleti še en velik zasuk v strategiji znamke.

Prihodnost, ki nosi denar, je v križancih, so ugotovili tudi Japonci. Da bi jim ljubitelji lažje sledili, bodo svojega naslednjega poimenovali - lancer.

Lancer torej ne bo več sinonim za športno limuzino, ki je v svoji najbolj nori izpeljanki evo pometala s konkurenco, temveč bo odslej to družinski križanec C-segmenta, kjer danes najdemo vse od VW T-roca do renault kadjarja in toyote CH-R.

Avto Še en SUV boste rekli?

Tako so za AutoExpress vsaj potrdili vodilni možje znamke Mitsubishi, ki je strta zaradi vseh težav pred časom prešla v zvezo Renault-Nissan. Zato bo tudi platforma, na katero bo postavljen kompaktni križanec, združena.

Če odločitev, da bo lancer odslej nosil povsem drug tip avtov, potem si pri znamki verjetno ne bodo pridobili svežih simpatij med obstoječimi vozniki lancerjev, temveč kvečjemu vprašanja, ali so pri Mitsubishiju res tako na kratkem z domišljijo.

Avto Na ledu smo preizkusili "super“ štirikolesni pogon

Mnogi so se spraševali že, zakaj je Mitsubishi žrtvoval takšno slavno ime, kot je bil eclipse. V 90. letih je bil to izvrstni mali športni kupe, ki se je med drugim proslavil v filmu Hitri in drzni. Danes pa je eclipse cross družinski B-križanec, ki z vzbujanjem športnih čustev nima veliko povezave.

Tudi model spacestar, mali mestni avto, je ime povzel po popolnoma drugačnem modelu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.