Lani oglobljen vsak osmi Slovenec

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policija vztraja, da pri nadzoru nad vozniki deluje v smeri kvalitete in ne kvantitete. Vseeno lani oglobljen vsak osmi Slovenec.
Oglej si celoten članek

Vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun je ob predstavitvi rezultatov o lanski varnosti na cestah izpostavil, da policisti v 70 odstotkih primerov nadzorujejo odseke, kjer so se v preteklosti dogajale nesreče, v 30 odstotkih pa tam, kjer to predlagajo občani, tudi prek spletne aplikacije.

Kapun poudarja, da policija ne deluje po načelu inkansanstva temveč z čim manj vložka omogočiti čim boljše rezultate nadzora, pri čemer so še posebej osredinjeni na previsoko hitrost, vožnjo pod vplivom nedovoljenih substanc in uporabo varnostnega pasu. Vseeno pa se je število oglobljenih voznikov lani v primerjavi z letom 2013 povečalo, saj je bilo izrečenih za slabih šest odstotkov oziroma 303.000 glob. 

Od tega je bilo zaradi previsoke hitrosti izrečenih 95.000 glob (+12 odstotkov), zaradi neuporabe varnostnega pasu pa 48.000 (+ 6 odstotkov). Zaradi alkoholiziranosti je bilo do konca novembra izrečenih 12.000 glob, predlani v vsem letu okoli 13.000. Nekaj manj (229 proti 264) je bilo tudi pozitivnih testov na droge, medtem ko jih je 167 ljudi (115) test odklonilo.

V policijsko statistiko niso vključene kazni, ki jih v skladu s svojimi pooblastili izrekajo občinski redarji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:35 9. Januar 2015.

    Lani oglobljen vsak osmi Slovenec. NAPAKA<br />Lani okraden vsak osmi Slovenec.

  • 10:21 9. Januar 2015.

    Večkrat ponovljena laž na koncu lahko postane resnica.

  • 09:01 9. Januar 2015.

    Seveda so inkasanti, sicer ne tako očitni, kot občinski redarji, ampak vseeno jim gre za zaslužek... To, da nadzorujejo odseke, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.