Laserji namesto LED svetil

Foto: BMW
Foto: BMW
Medtem ko LED svetila osvajajo svetlobne sklope že skoraj vsakega novega avtomobila, pa se v ozadju že pripravlja nova tehnologija, podprta z laserji.
Oglej si celoten članek

BMW najavlja predstavitev tehnologije laserskega svetlobnega sklopa. V primerjavi z LED diodami imajo laserji številne prednosti – so bolj varčni, bolje svetijo, svetijo bolj direktno, hkrati pa delujejo na večji oddaljenosti. Medtem ko LED diode svetijo z močjo 100 lumnov, laser sveti z intenzivnostjo 170 lumnov. Pri BMW trdijo, da je tehnologija bistveno bolj varna in primerna za udeležence v prometu. Če bi jo povezali z infrardečo kamero, bi lahko laserska tehnologija s snopom močneje osvetlila pešce ali živali in voznika opozorila na nevarnost pred vozilom.

Bavarci nameravajo z lasersko tehnologijo opremiti že električni i8.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.