Leaf vzvratno kar 88 km/h

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Nissan leaf je postal svetovni rekorder v vožnji vzvratno. Po stezi je drvel s povprečno hitrostjo kar 88,5 kilometra.
Oglej si celoten članek

Miljo (1,6 kilometra) dolgo progo na britanskem festivalu hitrosti v Goowoodu je poklicni kaskader Terry Grant na koncu prevozil v času minute, 37 sekund in dveh stotink, potem ko je v soboto in nedeljo večkrat popravil dotedanje rekorde.

Skrivnost za takšno hitrost se skriva v Nissanovem električnem pogonu, ki zmore teoretično poganjati avtomobil z enako hitrostjo naprej in nazaj, inženirji pa so leafu za potrebo rekorda odstranili blokado, ki običajnemu lastniku preprečuje podobne vragolije.

"Edino, nad čemer se pritožujem, je rahla bolečina v vratu zaradi nenehnega gledanja čez ramo," Grant ni našel slabe besede za leafa.

Postavlja se le vprašanje, kdaj bi želeli vzvratno drveti z 90 kilometri na uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.