Lepotec z linijami bodočega C5

Foto: Žurnal24 Citroën C 42
Govorice o novem citroënovem konceptnem avtomobilu, ki bo luč sveta ugledal septembra v Frankfurtu, so se izkazale za resnične. Koncept, namenjen štirim potnikom, so poimenovali C5 airscape.
Oglej si celoten članek

Krasijo ga elegantne linije, z obiljem kroma, velikim vetrobranskim steklom in platneno streho. Vse skupaj so pri Citroënu začinili z izvirno tehnologijo, ki je zasnovana tako, da je škodljiv vpliv na okolje čim manjši. C5 airscape prav tako najavlja videz novega citroëna C5, ki bo od koncepta praktično v celoti prevzel prednji in zadnji del avtomobila, prvič pa naj bi ga predstavili prihodnje leto v Ženevi.

 

Pod motorni pokrov koncepta je vgrajen 2,7-litrski HDi dizel motor s 152kW/ 207KM, ki lahko kot gorivo uporablja tudi biodizel. Menjalnik je avtomatski s šestimi stopnjami prenosa, avtomobil pa bo opremljen še s sistemom snow motion traction control, ki bo izboljšal varnost v razmerah, ko bo oprijem s podlago slabši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.