Leto 2017 za Revoz polno pričakovanj in optimizma

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Leto 2017 bo za novomeški Revoz v znamenju clia. Konec februarja prihodnje leto bodo zdajšnji proizvodnji vozil twingo in smart forfour dodati še proizvodnjo novega clia 4 in delo nadaljevati v dveh in pol izmenah.
Oglej si celoten članek

Predsednik Revozove uprave Raynald Joly, ki je na tem mestu od avgusta, je novinarjem nedavno navedel, da si ob koncu leta s približno 130.000 izdelanimi vozili obetajo obseg proizvodnje približno na lanski ravni. S prihodom clia 4 pa si prihodnje leto obetajo vzpostavitev nočne izmene in dvig proizvodnje na 180.000 do 190.000 vozil letno oz. 40-odstotni dvig izvoza.

44 vozil na uro

V Revozu so sicer skladno s svojimi napovedmi za prehod na višjo urno proizvodnjo 44 vozil na uro septembra zaposlili več kot sto agencijskih delavcev, ki so po obsežnem uvajanju jeseni začeli z delom. Skupaj zdaj zaposlujejo približno 2200 redno zaposlenih in približno 300 agencijskih delavcev.

Foto: Gregor Prebil Prenovljeni renault clio

Sicer pa v Revozu, ki v dveh tretjinah izdeluje vozilo twingo in v tretjini smart forfour, za prihodnje leto načrtujejo proizvodnjo v dveh izmenah in pol s približno izdelavo 750 vozil dnevno, ob morebitnem prehodu na tri izmene pa bi lahko izdelali 900 vozil dnevno.

V Revozu so avtomobilski model clio v njegovi starejši izpeljanki izdelovali med letoma 1993 in 2015. Zadnji primerek Renaultovega clia II so izdelali konec aprila lani, skupaj pa so izdelali skoraj poldrugi milijon teh vozil.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:42 28. December 2016.

    ne očala,d.vložke in poseben davek konec leta pri nagradi-božičnici,pol je pa 500-dajatve pa pride 300-320euro ven,ja,skoz davek pa nekaj državi,ker …

  • 14:21 27. December 2016.

    a,bo plača kej boljša leta 2017??al bomo za nagrado dobili zaščitna očala pri delu??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.