Ljubljanski Elaphe z električnimi motorji prodira na kitajski trg

Foto: Elaphe Elaphe na sejmu v Pekingu Foto: Elaphe Elaphe na sejmu v Pekingu Foto: Elaphe Elaphe na sejmu v Pekingu Foto: Elaphe Elaphe na sejmu v Pekingu
Kitajska je največji svetovni avtomobilski trg, Kitajci pa polagajo velike upe svoje avtomobilske industrije v elektrifikacijo. Prav na področju elektrifikacije vozil imajo velike ambicije tudi slovenska podjetja. Eno od njih je podjetje Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o., ki je na avtomobilskem salonu v Pekingu poželo zanimanje za svoje rešitve na področju pogonskih tehnologij.
Oglej si celoten članek

Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o. na največjem avtomobilskem sejmu v Pekingu (Auto China 2016) skupaj s partnerjem APG predstavlja svojo tehnologijo kolesnih (in-wheel) elektromotorjev za električne avtomobile. 

Pri podjetju s sedežem v Ljubljani pravijo, da je predstavitev pomembna zaradi utrjevanja svetovno prepoznavne blagovne znamke ter pridobivanja izkušenj v širši mednarodni ekipi. Elaphe ima sicer na Kitajskem bogato zgodovino – to je namreč že peti uradni obisk njihovih predstavnikov na Kitajskem. Prvi koraki so bili storjeni leta 2007 v okviru slovenske gospodarske delegacije v mestu Chengdu. Takrat so Kitajci v slovenskem podjetju prepoznali potencial in specifične potrebe velikanskega kitajskega trga.

Razstavili eksponat

Naslednjih 10 let so v podjetju namenili razvoju, izdelavi in testiranju preko petnajst različnih elektromotorjev, obenem pa so za preizkušanje izdelali več kot deset električnih vozil. Letos v okviru avtomobilskega salona v Pekingu predstavljajo eksponat – del podvozja z vgrajenima kolesnima elektromotorjema za osebne e-avtomobile M700 ter na kolesne elektromotorje predelan električni avtomobil znamke BAIC.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.