Mala gajbica za tri odrasle

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ali je mogoče spraviti tri odrasle v 2,4 metra dolg in 1,3 metra širok avtomobil? Očitno da, dokaz pa je T.25, mestni avtomobil s čistim pogonom.
Oglej si celoten članek

Gordon Murray, javnosti znan kot nekdanji tehnični šef moštva F1 McLaren, in oblikovalec superšportnikov McLaren F1 ter Mercedes-Benz SLR McLaren  je predstavil 575 kilogramov težko vozilce za mestno gnečo. Avtomobilček upravlja voznik, ki je posajen na sredino, za njim na levi in desni pa je prostora še za dva dodatna potnika. Menda se lahko še v mejah udobja z njim popeljejo trije odrasli potniki. Z mestno gnečo naj ne bi bilo težav – v eno vzdolžno parkirno mesto lahko prečno zapeljemo tri T.25, vzporedno pa bi lahko po enem voznem pasu vozila dva T.25.

T.25 poganja trovaljni bencinski motor s 37,5 (51 KM) moči, kar zadostuje za elektronsko omejenih 145 km/h in dobrih 16 sekund pospeška. Avtomobil naj bi za 100 km poti porabil 3,8 litra bencina, v zrak pa naj bi na kilometer izpustil 89 gramov CO2. Obračalni krog vozilca znaša 6 metrov, kar priča o njegovih manevrskih zmogljivostih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.