Maybach 62 landaulet

Foto: Žurnal24 Maybach je sinonim za prestiž. (Foto: Maybach)
Najnovejši izdelek nemškega proizvajalca luksuznih avtomobilov Maybach bo premierno predstavljen na avtomobilskem sejmu v Dubaju.
Oglej si celoten članek

Polkabriolet maybach 62 si je ime in koncept izposodil pri modelu landaulet (z začetka prejšnjega stoletja). Po do sedaj znanih podatkih naj bi naredili le dvajset primerkov landauleta, vendar pa uradno proizvodnja še ni potrjena. Pri Maybachu nameravajo najprej preveriti zanimanje za omenjeni avtomobil.



Gre za izpopolnjeni maybachov model 62 s snemljivo streho nad zadnjo vrsto sedežev, ki se jo odpre oziroma zapre v vsega 16 sekundah. Model landaulet 62 je dobil še bolj udobno notranjost s stekleno pregrado med prednjimi in zadnjimi sedeži. Seznama opreme ni treba naštevati, saj je odvisna le od domišljije in debeline denarnice kupcev.

Novi maybach pod motornim pokrovom skriva motor V12 iz standardnega modela 62. Zahvaljujoč paru turbopolnilnikov šestlitrski dvanajstvaljnik razvije največjo moč 450 kW/ 612 KM v območju med 4.800 in 5.100 vrt./min. in najvišji navor 1000 Nm pri 2.000 do 4.000 vrt./min.



Kot preostali maybachovi modeli je tudi ta opremljen z najnaprednejšo Mercedesovo tehnologijo, ki vključuje elektronsko zračno obeso, sistem za glasovno aktivacijo LINGUATRONIC, napredni zavorni sistem in dvajsetpalčna platišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.