Mazda MX-5 RF za tiste, ki želijo trdo

Foto: Mazda Mazda MX-5 RF Foto: Mazda Mazda MX-5 RF Foto: Mazda Mazda MX-5 RF Foto: Mazda Mazda MX-5 RF Foto: Mazda Mazda MX-5 RF Foto: Mazda Mazda MX-5 RF
Mazda je pripravila lepo presenečenje, saj je na avtosalon v New Yorku zapeljala z MX-5 RF. Kultni roadster je tudi v novi generaciji dobil trdno streho!
Oglej si celoten članek

RF kot dodatek v imenu MX-5 pomeni "retractable fastback", v četrti generaciji miate pa namerava nadaljevati z veliko priljubljenostjo, ki jo je trdi" roadster izkazoval v času prejšnje generacije, ko so kar polovico MX-5 prodali v različici s trdno streho. 

Pri MX-5 RF pa je mehanizem razpiranja in zapiranja strehe povsem nov. Vse žene elektrika, med posotpkom pa se dvigne celoten zadnji del avtomobila. Streha je v želenem položaju v vsega 12 sekundah, operacijo je mogoče izvesti tudi pri nižjih hitrostih. 

RF se od klasičnega MX-5 oblikovno razlikuje in je bolj podobna kakšnemu porsche 911 targi, saj ima zadaj dodane bočne elemente.  Mogoče je tudi ločeno spustiti zadnje steklo, da v kabino dovolimo več zraka.

Ne glede na položaj strehe je prtljažnika še vedno 150 litrov, kar je enako kot pri mehki različici. Različica RF bo nekaj tisočakov dražja od klasičnega MX-5 roadsterja, še vedno pa bosta za pogon skrbela 1,5 in 2,0-litrska bencinarja.

Pa še ena podrobnost, ki se jo opazi s slik - mazda MX-5 s trdno streho ima tudi kamero za city AEB sistem, ki ga doslej roadster ni poznal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.