Med ženevske premiere za 500 evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če želite obiskati Slovencem najbližji veliki avtosalon, prav veliko izbire glede načina prevoza letos nimate. Stroški na avtomobil za pot do Ženeve in nazaj so okoli 500 evrov.
Oglej si celoten članek

Zaradi premajhnega števila prijav so turistične agencije odpovedale čarterski let z Adrijinim letalom z Brnika v Ženevo. Če je letenje za vas edino, ki pride v poštev, boste morali seči precej globlje v žep od 450 evrov, kolikor so bile cene aranžmajev, saj je treba do Ženeve prestopati.

Na internetu smo zasledili tudi avtobusni aranžma, verjetno pa je cenovno najugodneje in najudobneje, če se na salon odpravite z družbo v avtomobilu ali manjšemu kombiju, kot nekoliko dražjo alternativo pa priporočamo potovanje z avtodomom.

Na poti veliko znamenitosti

Od Ljubljane do Ženeve je okroglih 800 kilometrov poti, če boste potovali prek Italije in skozi Mont Blanc. Med okoli osem ur dolgo potjo si vzemite kakšno urico časa za oddih ob Gardskem jezeru ali v čarobni dolini Aoste, morda lahko za nekaj ur celo skočite na sneg v mondenem Chamonixu ali Courmayeurju.

Pot z vključeno ceno goriva in cestninami v eno smer stane okoli 220 evrov, brez vključene hrane in morebitnih prenočišč.

Če želite čim manj obremeniti denarnico, potem v Ženevi nikar ne iščite prenočišč. Poceni hoteli so v Franciji, nekaj deset kilometrov stran od drugega največjega švicarskega mesta. Poskusite rezervirati prek spleta vnaprej, cene za dvoposteljno sobo se začnejo pri 50 evrih za noč.

Ob prečkanju meje s Švico ne odlašajte z nakupom vinjete (Švicarji v svoji maniri poznajo le letno), saj so kazni za vožnjo brez nje visoke, kontrol pa veliko. Vstopnica za avtosalon na razstavišču Palexpo je še najcenejši del poti – za odrasle stane 16 frankov (13,2 evra), za skupine nad 20 pa le 11 frankov (9 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.