Mediji pograbili napako BMW in predčasno objavili fotografije nove generacije X3

Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3 Foto: BMW BMW X3
BMW je razkril novo, tretjo generacijo svojega športnega terenca X3. Kaj je novega?
Oglej si celoten članek

Premiera se tokrat BMW-ju ni povsem posrečila. Še pred uradno predstavitvijo so se na spletu pojavili prvi podatki in tudi uradne fotografije novega modela. Carscoops poroča, da je lokalni BMW uvoznik iz Hong-Konga po nesreči objavil prve fotografije. 

Premiera novega BMW X3 je bila sicer v tovarni v Spartanburgu v ZDA, kjer bodo vozilo tudi proizvajali. Uradno bo novi X3 javnosti predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu septembra letos. BMW ima z novim novo generacijo športnega terenca velike načrte, saj so v tovarno v Rosslynu v Južnoafriški republiki vložili več kot 400 milijonov evrov. Razlog za to potezo je, da bo tovarna v ZDA postala preobremenjena, ko bodo v njej čez leto dni začeli izdelovati BMW X7.

Večji in lažji

Novi X3 je bil razvit pod kodnim imenom G01 in je narejen na CLAR platformi. V primerjavi s predhodnikom je za okoli 100 kilogramov lažji. Oblikovno sledi smernicam družine X. Znano je, da je potovalna kabina bolj prostorna, izboljšali pa so tudi udobje in prilagodljivost. Po do zdaj znanih informacijah je vozilo zraslo v dolžino in širino, prav tako so povečali medosno razdaljo. Za Kitajsko bo na voljo tudi podaljšana različica z več prostora za potnike zadaj.

V ponudbi bo projekcijski zaslon (head-up), upravljanje določenih funkcij z gestami, vsi aktivni napredni sistemi za pomoč vozniku, kot tudi M sport paket. 

Tudi na elektriko

Med drugim bo v ponudbi tudi različica M40i s 3,0-litrskim twin-turbo šestvaljnim motorjem z 269 kilovatov moči (360 KM) in 500 Nm navora (pospešek od 0 do 100 km/h je 4,9 sekundi, največja hitrost je omejena na 250 km/h), na voljo pa naj bi bili tudi dve hibridni različici z oznako iPerformance).

Neuradno naj bi se kmalu prodajni paleti pridružila še električna različica X3. Po pisanju Auto Bilda bo električni X3 razvil moč 225 kilovatov (306 KM), imel bo liti-ionske baterije s kapaciteto od 70 kWh, z enim polnjenjem baterije naj bi bilo možno narediti do 400 kilometrov poti. Pričakujemo lahko tudi športni X3 M z okoli 373 kilovatov moči (500 KM).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.