Mehanik, ki popravi tovornjake, avtomobile in dirkalnike

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Med letošnjimi kandidati za naziv Mehanik leta 2018 je tudi Marko Jerkič, zaposlen v podjetju Avto inn d.o.o.
Oglej si celoten članek

Marko Jerkič prihaja s Ceste pri Ajdovščini. Začel je kot mehanik na tovornjakih, sedaj pa je že 22 let zaposlen na Avto inn d.o.o. Nova Gorica kot avtomehanik. V delavnici opravlja vsa popravila na avtomobilih, od menjave pnevmatik, servisiranja do diagnostike. Specializiran je za popravila menjalnikov in generalna popravila na motorjih.

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Marko Jerkič

Hkrati je velik ljubitelj reli dirk, ki jih tudi redno obiskuje kot gledalec, mehanik v spremljevalnih ekipah ali sovoznik. Dirke spremlja že od otroštva, kar ga je posledično pripeljalo do poklica avtomehanika. V tem poklicu mu je všeč raznolikost dela. Avtomobilska tehnika zelo hitro napreduje, tako da znanja ni nikoli dovolj, pravi Jerkič.

Podjetje Avto inn iz Nove Gorice sicer uspešno posluje že od leta 1992. Že od vsega začetka je dejavnost podjetja servisiranje in vzdrževanje vozil. V tem obdobju je bilo zaposlenih pet ljudi. Leta 1996 so pridobili koncesijo za prodajo in servisiranje vozil Škoda ter jo leta 2004 s prihodom novega uvoznika Porsche Slovenija obnovili. Leta 2013 so postali pooblaščeni Bosch car servis. Ponudbo podjetja poleg naštetega zaokrožuje še prodaja rabljenih vozil, nadomestnih delov, vulkanizerstvo ter kleparska in ličarska delavnica. Specializirani so za popravilo vozil, poškodovanih od toče.  

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Marko Jerkič

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Marko Jerkič

V podjetju je trenutno zaposlenih 12 ljudi. Izvajanje kakovostnih storitev med drugim zagotavljajo tudi z udeležbo zaposlenih na različnih šolanjih in izpopolnjevanjih tako doma kot v tujini. Poleg tega imajo v podjetju sklenjeno pogodbo z vsemi večjimi zavarovalnicami v Sloveniji. Pri njih lahko opravite ogled in prijavo kasko škode na vozilu, prav tako pa opravljajo tudi manjša začasna kleparska popravila. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.