Mehaniki bodo poslej nosili očala

Foto: Epson
Foto: Epson
Med najbolj opaznimi izdelki na nedavni specializirani razstavi Automechanika so bila očala, ki mehanikom sproti rišejo navodila za popravilo avta pred očmi.
Oglej si celoten članek

Mehaniki postajajo pravi kirurgi, podoba od olja zapacanega možakarja v modrem kombinezonu z izvijačem in ključem v roki je že dlje časa preteklost.

Današnji pooblaščenci za nadzor dogajanja po motornim pokrovom morajo imeti v malem prstu številne mehatronske spretnosti, poznati morajo še tako zapletene trike, kako avtomobilsko elektroniko in mehaniko pripraviti do sožitja in brezhibnega delovanja. 

Hkrati z avtomobili se razvijajo tudi orodja za njihov nadzor, nekateri najnovejši dosežki so bili izpostavljeni na salonu Automechanika v Frankfurtu. Med orodji, ki so bila letos posebej izpostavljena, so očala Epson BT-200, ki so nekakšna cenejša izpeljanka Google Glass. 

Skupaj s kontrolno enoto, s katero so povezana prek kabla, takšna očala mehanikom lahko pomenijo zelo zmogljivo orodje, saj se neposredno pred očmi prikazuje slika v resoluciji 960x540 pik, kar je enako 80-palčnemu zaslonu (203 cm), ki bi bil od vas oddaljen 5 metrov. 

Foto: EPA Mehanik Mehanik ima tako ves čas pred seboj vse informacije in posebnosti glede postopka, ki ga opravlja, ter navodila, kaj naj bo sledeči korak, kar pomeni manj stresa in izgube časa.

Ali se bo novost prijela med mehaniki, je še prezgodaj napovedovati, prav mogoče pa je, da bo pripomoček postal del podobe mehanika prihodnosti. Očala z enoto, ki jo poganja android 4.0, stanejo okoli 550 evrov, kar je manj kot polovica zneska, ki jih zahteva Google za svoj izdelek.

Svoj prototip specializiranih očal za mehanike je sicer pred meseci pokazal tudi BMW.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.