Mehaniki precej bolj obirajo ženske

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ženske za ista mehanična opravila na svojih avtomobilih v povprečju plačajo tudi do 30 odstotkov več.
Oglej si celoten članek

Raziskava v Veliki Britaniji ugotavlja, da servisne delavnice ženske precej bolj obirajo kot moške lastnike avtomobilov. ClickMechanic je na podlagi analize 182 servisov ugotovil, da lepši spol v povprečju plača kar 63 evrov več, čeprav mehaniki na avtu opravijo iste stvari.

S štiri leta starim ford focusom, ki je potreboval menjavo sklopke, so se odpeljali v 10 večjih mest po Veliki Britaniji. V osmih mestih bi ženskam za menjavo zaračunali višji znesek, največje odstopanje pa je bilo v Birminghamu, kjer bi moški za menjavo povprečno plačali 630 evrov, ženske pa v istih delavnicah kar 820 evrov, poroča Auto Express.

Tudi v Manchastru in Londonu so razlike precejšnje, najbolj ugodni za ženske pa so v Edinburghu in Sheffieldu, kjer je nežnejši spol edino na boljšem v primerjavi z močnejšim. V Edinburghu bi tako avto popravili kar za petino ceneje. Najmanj razlik pa delajo v Leedsu in Liverpoolu, tam so tarife praktično poravnane ne glede na spol.

Še en zaključek je dala raziskava - servisne delavnice v povprečju zaračunajo kar 110 evrov višje zneske za menjavo sklopke na focusu od tega, kar predvideva tovarniški standard.

V Sloveniji podobne raziskave še ni bilo opravljene.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • h3o
    17:53 6. Julij 2015.

    to je zato, da ženske ''unovčijo'' popust

  • 16:20 6. Julij 2015.

    Odvisno. Če je bejba res lepa, potem ima zagotovo popust :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.