Mercedes-AMG GT R - zver je razkrita

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GT R Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GT R Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GT R Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GT R
Visokozmogljiv avtomobil mercedes-AMG GT R so še pred uradnim razkritjem predstavili na nemškem avtomobilskem forumu. Uradne fotografije so že obkrožile svetovni splet, na podrobnosti pa bo treba še počakati.
Oglej si celoten članek

Nemci bodo model Mercedes-AMG GT R uradno razkrili na festivalu hitrosti v Goodwoodu v Veliki Britaniji. Športni avtomobil, konkurent McLarna 675LT in porscheja 911 GT3 RS, poganja 4,0-litrski biturbo V8 motor z več kot 375 kilovatov moči (510 KM) in 650 Nm navora, kot je moč aktualnega mercedesa-AMG GT S (neuradno naj bi osemvaljnik v GT R zmogel 430 kilovtov moči in 700 Nm navora).

Poleg zmogljivejšega motorja ima mercedes-AMG GT R tudi nov paket aerodinamičnih dodatkov za zunanjost izdelanih iz ogljikovih vlaken, nova lahka platišča, visoko zmogljivi zavorni sistem, športni izpušni sistem in izboljšano podvozje. Neuradno naj bi bil v primerjavi z različico GT S (tehta 1645 kilogramov) lažji za 60 kilogramov, predvsem na račun delov izdelanih iz ogljikovih vlaken.

Pričakuje se, da bo pospešek od 0 do 100 km/h 3,6 sekunde, najvišja hitrost naj bi bila elektronsko omejena na 310 km/h, tako kot pri različici GT S.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.