Mercedes C z zvijačo do nižje porabe

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz razred C
Pri Mercedesu so pri novem razredu C uporabili zvijačo, s katero so ubili dve muhi na en mah.
Oglej si celoten članek

Da bi zmanjšali porabo goriva in emisije CO2 v ozračje, je v novem mercedes-benzu razreda C serijsko vgrajena 41-litrska posoda za gorivo in ne več 66-litrska. Ta je sicer na voljo za doplačilo, ki je v Nemčiji 59,50 evra.


Mercedesovi inženirji so pri snovanju limuzine uporabili vsa legalna sredstva, da bi maso vozila znižali na minimum. Matematika je preprosta – lažji avtomobili porabijo manj goriva in s tem v ozračje izpustijo manj škodljivih emisij.

Glede na to, da standardi za testiranje porabe velevajo, da mora biti posoda za gorivo med testom napolnjena 90-odstotno, so v Stuttgartu ubili dve muhi na en mah. S standardno 41-litrsko posodo za gorivo so v primerjavi z večjo pri predhodniku privarčevali 12 kilogramov, v avtomobil pa so namesto 53,1 litra goriva (prejšnja generacija) natočili 36,9 litra. S tem niso privarčevali zgolj pri porabi, emisije CO2 jim je uspelo spustiti pod 100 gramov na prevoženi kilometer, s čimer bo avtomobil v nekaterih državah, kjer so "čistejši" avtomobili cenejši, voznikom bolj dosegljiv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:50 7. Februar 2014.

    ???

  • 13:49 7. Februar 2014.

    O, nekdaj smo tudi vozili MB z menjalnikom pri volanu.

  • 13:23 7. Februar 2014.

    Menjalnik je na volanskem drogu poleg ročke za brisalce...<br /><br />Na sredinski konzoli je upravna ročka za radio in ostale …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.