Mercedes E cabrio: Streha se zloži tudi pri 50 km/h

Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio Foto: Mercedes-Benz Mercedes E cabrio
Mercedes bo na avtomobilskem salonu v Ženevi prihodnji teden razkril še eno karoserijsko različico novega razreda E. To je E cabrio s pomično streho, ki se zloži v 20 sekundah, tudi med vožnjo pri hitrostih do 50 km/h.
Oglej si celoten članek

Pred mesecem dni smo ob obiksu glavnega mercedesovega oblikovalskega centra v  Struttgartu v Nemčij iv družbi šefa zunanjega oblikovanja, Slovenca Roberta Lešnika že v živo videli novi mercedes E cabrio. Že prihodnji teden v Ženevi, ga bo videla tudi javnost.

Pa ne samo E cabria, Mercedes bo nv Švici razstavil še mercedes-maybach G650 landaulet, E63 S wagon, GT C roadster edition 50, C63 S Ccabrio ocean blue edition, C43 coupe night edition, kot tudi SLC RedArt edition in SL designo edition. In tudi koncept razred X, ki najavlja novi serijski poltovornjak /razvit skupaj s koncernom Renault-Nissan) in verjetno športni Mercedes-AMG GT4 concept.

Glavna posebnost nove generacije razreda E je električno pomična streha, ki se odpre v 20 sekundah (pri hitrostih do 50 km/h) in bo na voljo v rjavi, modri, rdeči in črni barvi.

Igra z zrakom

Tako kot pri drugih svojih kabrioletih je Mercedes tudi E-ju namenil sistema Aircap in Airscarf. Aircap je inovativni ščitnik pred vetrom, ki se dvigne nad gornjim robom vetrobranskega stekla in usmerja tok vetra nad glavami potnikov. Na drugi strani je airscarf sistem gretja, ki skozi odprtine v sedežih in naslovnjalih za glavo usmerja zrak navzgor proti vratu.

E cabrio ima dva 12,3-palčna ezaslona, led osvetlitev v 64 barvah in vse asistenčne sisteme, ki jih poznamo iz razreda E, ki je na voljo kot limuzina, kupe in karavan.

Nov generacija v dolžino meri 4826 milimetro,v široka je 1860 milimetrov, visoka 1428 milimetrov, medosna razdalja je 2873 milimetrov. To pomeni, da je daljši in širši od predhodnika, zaradi dodatnih 10 centimetrov raztegnjenega medosja je več prostora za noge potnikov na zadnjih sedežih. Prostornina prtljažnika je 385 litrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.