"Mercedes in Peugeot, sedita, pet!"

Foto: Euro NCAP Mercedes-benz E Foto: Euro NCAP Peugeot 3008
Mercedes-benz razred E in peugeot 3008 sta z odliko prestala varnostne teste organizacije Euro NCAP.
Oglej si celoten članek

Mercedes-benz razred E je trenutni vrhunec znanja, ki ga pri sloviti znamki vgrajujejo v svoje avte in to velja tudi za varnost. Serijska varnost tega premijskega avta je na visokem nivoju, različne simulacije trkov so dokazale, da so potniki tako spredaj kot zadaj zelo dobro zaščiteni. Razred E je maksimalno število točk prejel tudi za sistem avtonomnega zaviranja v sili pri simulaciji ustavljenega vozila spredaj. Zelo dobro je prepoznaval pešce, tudi otroke. 

Razred E ima sicer na razpolago še številne napredne sisteme, ki sploh še niso zaobjeti v testih. Tako samodejno prepoznava in prilagaja hitrost avta veljavnim omejitvam na cesti ter prepoznava nevarnost trkov s prečnim prometom v križiščih.

Novi peugeot 3008 iz razreda kompaktnih križancev se je tudi zelo dobro odrezal. Spodobno zavaruje pri trkih in ima štiri isofix pritrdišča za otroke. Večje kritike je bil s strani Euro NCAP deležen le zaradi dejstva, da je sistem samodejnega zaviranja in prepoznavanja pešcev praviloma na voljo le kot dodatna oprema. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.