Mercedes, ki ga ženeta sonce in veter

Foto: Mercedes-Benz Mercedes G koncept Foto: Mercedes-Benz Mercedes G koncept Foto: Mercedes-Benz Mercedes G koncept Foto: Mercedes-Benz Mercedes G koncept Foto: Mercedes-Benz Mercedes G koncept
Mercedes predstavlja koncept G-code, s katerim napoveduje še za stopnico manjšega križanca. Zaradi posebne zunanjosti za pogon izkorišča kar energijo sonca in vetra.
Oglej si celoten članek

G-code so Nemci predstavili v svoji novi izpostavi za dizajn v Pekingu, kar ni presenečenje, saj je kitajski trg gonilo visokih dobičkov koncerna v zadnjem času, prav v tamkajšnjem glavnem mestu pa bo kmalu tudi eden največjih avtosalonov na svetu, kjer bo mogoče G-codea videti v živo.

G-code je po merah še manjši od modela GLA, ki je bil doslej najmanjši križanec znamke. Veliko uradnega o njem še ni znanega, Auto Bild pa poroča, da bo poseben zaradi svojega futurističnega izkoriščanja vira za pogon. Posebna "multivoltaična" tehnologija mikroskopsko majhnih fotocelic, ki prekrivajo barvo, namreč iz avtomobila ustvarjajo eno samo veliko sončno elektrarno. Ta ustvarja elektriko in tako pomaga poganjati elektromor, ki žene zadnji par koles. 

Elektriko dodatno ustvarja tudi gibanje podvozja in celo veter, ki pihlja prek površine, poroča nemški portal. Za vrtenje sprednjega para koles pa je zadolžen motor s turbino, ki kot gorivo uporablja vodik.

Konceptni avto je trivratnik in nima klasičnega B stebrička, tako da je vstopanje na enega od štirih sedežev čim lažje. Notranjost je sicer zelo minimalistična in futuristična. Med posebnosti, ki se jih na serijskem avtomobilu težko predstavljamo, je tudi barvno spreminjanje sprednjega dela. Maska motorja z matrico v obliki zvezd je namreč razsvetljena z LED diodami v različnih barvah. Ko avto počiva, mirno utripa modra barva, ko je v gibanju, se matrica oblikuje v obliko modrega tunela, ko se priklopi glavni motor, se celoten sprednji del obarva v rdečo.

Na uradne podrobnosti znamke glede pogona še čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.