13 centimetrov dodatne ritke

Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina
Mercedes je uradno pokazal limuzinsko različico novega razreda A.
Oglej si celoten članek

Potem ko smo že spoznali kitajsko različico, ki je še bolj razpotegnjena, je Mercedes-Benz predstavil še običajno limuzinsko izpeljanko A, ki bo namenjena evropskim kupcem. 

V primerjavi s kombilimuzino je avto 13 centimetrov daljši in tako sega do 4,46 metra. Glavna razlika se začne od B stebrička dalje z daljšo streho in zadnjimi vrati, telo pa se zaključi po limuzinsko, čeprav v dokaj kratki maniri. Prednost limuzine pred kombilimuzino bodo občutili predvsem zadnji potniki. Prtljažnika je 420 litrov, kar je le malenkost manj v primerjavi z glavnim rivalom, audijem A3.

Posebnost limuzinskega A je njegova izredna aerodinamika, saj je s količnikom 0,22 to najbolj aerodinamičen serijski avto na svetu. 

Foto: Mercedes-Benz Mercedes A limuzina

Vsaj na začetku ga bosta poganjala dva motorja. A200 bo imel vgrajen 1,3-litrski turbo bencinski motor (120 kW/163 KM), A180 d pa 1,5-litrskega dizla (85 kW/116KM). Med standardno opremo bo že MBUX infozabavni sistem, sicer pa si bo kupec v njem lahko zamislil vse, kar zmore moderni A.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.