Mercedes razvija magične sisteme

Foto: Žurnal24 Novi modeli z zvezdo v nosu bodo izpopolnjeni z "magično" tehnologijo. (Foto: Me
Pri Mercedes-Benzu so za naslednjo generacijo svojih tehnoloških dosežkov, ki bodo korak naprej v smeri udobja in voznih lastnosti, uporabili oznako - magičen.
Oglej si celoten članek

Trenutni sistem Active Body Control (ABC) bo v prihodnji generaciji zamenjal MBC, tehnologija magične kontrole (Magic Body Control). Gre za sofisticirano podvozje s hidravlično kontroliranimi vzmetmi ter stabilizatorji, ki lahko ublažijo dve frekvenci nihanja vzmeti, eno na kolesih in drugo na karoseriji, v območju 15-20 Hz ter 5-8 Hz. S tem eliminirajo 80 odstotkov nezaželenih vibracij, vožnja pa je zato še bolj udobna in prijetna. Sistem naj bi v praksi zaživel leta 2012 ali najkasneje leta 2013, premierno pa bo predstavljen na modelu razreda S ali razreda CL. Sistem je bil sicer razvit v sodelovanju med Daimlerjem ter družbo ZF.

Nemci pripravljajo tudi tehnologijo Magic Sky Control, ki bo vgrajena v modele SLK. Tehnologijo, ki jo bomo lahko spoznali že prihodnje leto, za Mercedes-Benz razvija neimenovano podjetje iz ZDA, proizvaja pa jo Hitachi. V osnovi gre za posebno steklo, ki se odziva na sončno svetlobo. Pri močnejši obsijanosti se zatemni v temno modro, sicer pa je prosojno. Uporablja se ga lahko za stranska okna, v prihodnosti pa bo nadomestil uporabo senčnikov, saj naj bi se izkazal za zelo učinkovitega pri vpijanju močnih svetlobnih žarkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.