Mercedesi se poslavljajo od zvezde

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mercedes-Benz se po dolgih desetletjih postopno poslavlja od ene najbolj ikoničnih lastnosti svojih avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Eden najbolj znanih znakov vsakega mercedesa skozi zgodovino znamke je emblem zvezde nad motorno masko. Samostoječa zvezda je vseskozi poudarjala prestižnost nemške motorizirane kočije in se je na avtih pojavila že davnega leta 1909. Prakso tovrstnih oznak so sicer uporabljale še nekatere druge znamke, a do danes je ta navada skorajda že povsem zamrla, tudi zaradi določenih varnostnih izzivov v primeru stika z drugimi udeleženci. Pri Rolls-Roycu se na primer patentirali mehanizem, pri katerem se njihov "duh ekstaze" v trenutku nevarnosti trka povsem potopi v notranjost maske, na zahtevo EU pa so morali tudi prenehati s ponujanjem opcije osvetlitve. 

Pri Mercedesu zadnje dogajanje nakazuje na postopno umikanje samostoječega logotipa. Iz ZDA prihajajo novice, da so ga pri razredu E nedavno povsem umaknili iz seznama doplačil. Odslej bo ta ornament onkraj oceana še ekskluzivnejši, saj ga bodo na željo strank vgrajevali le še na novi limuzini razreda S in na model maybach GLS, poroča Motor Trend.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes razred E

V Evropi imajo vsi manjši modeli in suvi znamke le oznako sredi motorne maske. Vsaj pri klasičnih jedrnih modelih pa očitno samostoječa zvezda še ne bo šla tako hitro v pozabo. Tako prenovljena limuzina E kot karavan E v okviru izbrane opreme exclusive še vedno vključujeta "prazen" motorni nos brez velikanske oznake, namesto tega pa ima avto diskretno samostoječo zvezdo.

Takšna opcija je na voljo tudi za manjši razred C in seveda za prestižni S. Res pa je tudi, da velika večina evropskih kupcev izbere nivo opreme AMG line in njeno daleč vidno zvezdo na maski. Na neki način so torej kupci že povedali svoje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 04:55 31. December 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 23:32 30. December 2020.

    Kje tu kaj piše o dizlih,kmet zarukan?!?...napel si elektriko v rit,da ti mal možgane prekurbla..

  • 21:49 30. December 2020.

    z24, zanimivo, da se vam zdi dizelski mercedez zvezda. Mene bolj spominja na onesnaževalca. Zvezda je edini novi mercedez na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.