Mercedesi zaradi napake ne ločijo med otrokom in odraslim

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Skoraj 50.000 mercedesov v ZDA mora na vpoklic, ker ne ločijo med otrokom in odraslo osebo.
Oglej si celoten članek

Vpoklici so med proizvajalci zelo pogosti, saj je le malo modelov, pri katerih v njihovem življenjskem obdobju ne naletijo na napake, ki jih je treba med rednim ali izrednim servisom odpraviti. Zadnji vpoklic Mercedes-Benza pa je bolj zanimiv, saj jo je zagodel senzor na sovoznikovem sedežu, ki skrbi za to, da v primeru nesreče prepozna, ali sedi na sedežu odrasla oseba ali pa otrok v otroškem sedežu (lupinica). V primeru slednjega senzor prepreči zračni blazini, da bi se sprožila. 

Izkazalo se je, da senzor velikokrat napačno zaznava, kot da na sedežu sedi otrok, čeprav je tam v resnici odrasel človek, poroča Carscoops.

V ZDA so napako odkrili pri okoli 48 tisoč modeli GLE in GLS (GL) modelnih let 2016 in 2017. Gre torej za največje modele Mercedesovih suvov.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLE coupe Sama odprava napake je enostavna, na servisu je potrebno zgolj na novo naložiti ustrezno programsko opremo. 

V EU za zdaj niso objavili vpoklica, čeprav je GLE model za evropski trg izdelan v ameriški tovarni.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.