Vpoklic, ker je prehiter med vzvratno vožnjo

Foto: Mercedes-AMG
Foto: Mercedes-AMG
Nenavaden vpoklic: mercedes-AMG G65 je zverinsko hiter naprej, med vožnjo vzvratno pa je prehiter.
Oglej si celoten članek

V ZDA so vpoklicali majhno število kronskega modela G z V12 bencinskim motorjem. Šestlitrski agregat v njwem ima moč kar 463 kW (630 KM), in ogromnih 1.000 Nm navora. Velikega terenca je mogoče pri 100 km/h "videti" in slišati že po 5,3 sekunde, lahko pa drvi s hitrostjo 230 km/h. Naprej.

Pri posameznih modelih modelnega letnika 2017 (prejšnja generacija) pa so lastniki opazili, da je G 65 pretirano hiter tudi vzvratno, saj elektronika ne omeji hitrosti pravi čas, torej pri 25 km/h. To seveda lahko pripelje do nevarnih situacij. Do koliko potegne vzvratno, ameriški mediji uradno ne poročajo.

Očitno je prišlo do napake med proizvodnjo v graški tovarni Magna Steyr, Mercedes pa je ukrepal z vpoklicem okoli 20 vozil. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:04 3. Avgust 2018.

    Google Posli ..... Želite, da bi z denarjem doma opravljali osnovno delo z računalnikom ali prenosnikom za 2 do 3 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.