Mercedesov skopuh

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E hybrid
Pri Mercedes-Benzu niso hiteli z razvojem hibridne tehnologije. Po prestižnem S in ML razredu je prišel čas, da tudi razred E opremijo z elektromotorjem in litij-ionsko baterijo.
Oglej si celoten članek

Hibridni E-razred bo na voljo tako v bencinski, kot dizelski različici, s katerimi bo opremljena limuzinska in karavanska različica. E 300 BlueTEC Hybrid kombinira 150 kilovatni (204 KM) dizelski agregat, ki razvija 500 Nm navora ter elektromotor z močjo 20 kilovatov (27 KM) in 250 Nm navora. Kljub temu, da je močnejši od bratskega modela, hibridni E 300 CDI v povprečju porabi za 15 odsotkov manj goriva od šibkejšega modela E 250 CDI. Predpisana tovarniška poraba je 4,2 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov, s čimer je E 300 BlueTEC Hybrid najbolj varčna luksuzna limuzina na svetu.

Nekaj manj navdušujoč je E 400 Hybrid, ki uporablja enak električni sistem, ki pa je kombiniran z šestvaljnim bencinskim agregatom, ki razvija 225 kilovatov (306 KM) in 370 Nm navora. Omenjeni model v povprečju porabi 8,7 litrov goriva na stop prevoženih kilometrov. Oba modela bosta uradno predstavljena na avtosalonu v Detroitu. Dizelski hibrid bo kmalu po januarski predstavitvi naprodaj v Evropi, medtem, ko je bencinska različica namenjena preostalim svetovnim trgom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.