Mercedesovi načrti tesno povezani s Slovenijo

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Mercedes-Benz za bližnjo prihodnost napoveduje veliko razkošja: novi GL, luksuzni S-razred, atraktivni CLS Shooting Brake, pa tudi novi razred C, dostavnik citan in smart Forfour.
Oglej si celoten članek

Prihodnje Mercedesove zvezde so tesno povezane tudi s Slovenci in Slovenijo. Vse skupaj se bo začelo že prihodnji mesec, ko bodo novinarji z vsega sveta od Brnika do Portoroža preizkušali povsem novo generacijo novega razreda A, o čemer smo že pisali v Žurnalu.

Kot prvi vrhunec letošnjega leta so v Stuttgartu predstavili novi SL, kmalu prihaja tudi hibridni E-razred, v drugi polovici leta pa eno od presenečenj, dostavnik citan, ki je plod sodelovanja z Renaultom, ki ima na trgu že dolgo uveljavljeni kangoo, na osnovi katerega bo citan narejen.

Jeseni bo sledila druga generacija modela GL s povsem novimi motorji, povsem nov segment pa bodo odprli z modelom CLS Shooting Brake. Za Slovence bo posebej zanimivo leto 2013, ko bodo pri Mercedesu predstavili povsem novo generacijo njihove najbolj luksuzne limuzine razreda S, za obliko katere bo poskrbel slovenski oblikovalec Robert Lešnik, kar smo pred leti prvi razkrili v Žurnalu. Nova generacija ne bo privlačila zgolj z videzom, pač pa Nemci napovedujejo, da bo to tehnološko najbolj napreden S do zdaj, ki naj bi bil na voljo tudi kot plug-in hibrid. V notranjosti bo potnike med drugim pričakal nov deljiv zaslon.

Proti koncu leta bo novost ponudil tudi Smart, in sicer novo generacijo modela Forfour, ki ga bodo izdelovali na isti platformi kot novo generacijo Renaultovega twinga, oba pa bodo proizvajali v Revozu v Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:53 17. Maj 2012.

    Ni bil perspektiven za Ljubljansko akademsko elito samo zato, ker je bil Mariborčan !!!

  • 19:24 17. Maj 2012.

    Se povsem strinjam z vami, edino "Piniffarinna" se crkuje kot Pininfarina in tudi tako prebere.

  • 18:31 17. Maj 2012.

    Rajši napišite o tem kako je Robert Lešnik , ki je drugače doma iz okolice Mb ja, bil kot je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.