Mercedesovi roboti v tovarni niso kos ljudem

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz je za izdelavo modela S robote pričel nadomeščati s človeško delovno silo, saj stroji niso bili kos zahtevam petičnih strank.
Oglej si celoten članek

Vodja proizvodnje pri Mercedes-Benzu Markus Schäfer je za Bloomberg povedal, da imajo roboti težave zaradi številnih variacij dodatne opreme, ki jo svojim strankam nudi proizvajalec luksuzne limuzine. 

"Roboti se ne morejo kosati s takšno stopnjo individualizacije in številnih opcij, ki jih poznamo. Zato varčujemo z denarjem in varujemo prihodnost tako, da zaposlujemo še več ljudi," je pojasnil Schäfer. 

Kje se robotom zatakne? Stranke lahko pri luksuznih modelih razreda S, še posebej pri njegovi kraljevski različici maybach, izbirajo celo takšne podrobnosti, kot so štiri različni pokrovčki za ventile pnevmatik, lahko imajo ogrevana držala za pijačo, strop v obliki zvezdnatega neba ...

Razred S izdelujejo v tovarni v Sindelfingnu, kjer sicer na leto skupaj proizvedejo 400.000 vozil različnih modelov in je največja tovarna Mercedes-Benza.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:25 28. Februar 2016.

    So cenejši...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.