Mestne oblasti: Ne nasedajte na lažne parkirne kazni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Kriminalci so se domislili novega načina kraje denarja. Z lažnimi parkirnimi lističi, zataknjenimi za vetrobransko steklo.
Oglej si celoten članek

Goljuf v Madridu se je odločil natisniti ponarejene parkirne liste in voznike pretentati, da bi znesek kazni plačali na njegov račun. Mestni svet Madrida zdaj opozarja državljane na koščke papirja, ki jih lahko najdejo prilepljene na brisalcih vetrobranskega stekla svojih vozil.

Nova metoda Nepravilno parkirana vozila bi posneli in po pošti poslali kazni

Foto: Twitter

Doslej so v okrožju Carabanchel odkrili že več primerkov. Na sprednji strani lista je v glavi lističa vtisnjen logotip mestne občine, na njem pa je tudi domnevna kršitev, kršen predpis, višina globe, znesek z odtegljajem za takojšnje plačilo in QR koda.

Mestna občina svetuje, da se omenjeni QR v nobenem primeru ne skenira, saj očitno vodi na račun storilca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.