Mestni udarci mu težko pridejo do živega

Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up Foto: Volkswagen VW cross up
Izrazito mestno poslanstvo očitno ni vse, kar zmore Volkswagnov up, saj bo marca premiero doživela še njegova različica cross. A bolj kot za vožnjo v neznano bo verjetno zaščita prišla prav v mestni džungli.
Oglej si celoten članek

Serijski cross up, kot je uradno ime "oklepni" različici upa, bo na prodaj pozno poleti, premiero pa bo doživel že marca v Ženevi. Podobno kot preostale različice "cross"  v Volkswagnovi paleti bo tudi malčka krasila dodatna plastična zaščita v črni in sivi barvi krog in krog avtomobila. Nova so tudi 16-palčna platišča, na katerih so pnevmatike dimenzije 185/50.

Pod pokrovom še vedno drdra litrski trovaljnik, ki ima pri crossu 55 kW (75 KM), niso pa v tovarni omenjali nikakršnih sprememb na podvozju ali pri dodatnih pomagalih za premagovanje nenavadnih mestnih preprek. Notranjost podvaja videz bolje opremljenih upov. Še ena podrobnost – cross ima štiri vrata.

V Nemčiji bo začetna cena za cross up, ki je bil sicer v zelo podobni obliki kot koncept predstavljen že pred letom in pol v Frankfurtu, 13.925 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.