Milano: pet evrov za vstop z avtom v mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
Vsi, ki boste želeli z avtomobilom zapeljati v strogo središče Milana, boste morali za to plačati pet evrov takse. Župan Milana Giuliano Pisapia se želi na ta način boriti proti prometnemu kaosu v mestu in onesnaženemu zraku, ki ga povzroča promet, poročajo italijanski mediji.
Oglej si celoten članek

Ukrep bo zajel okoli 50 tisoč avtomobilov, ki dnevno vstopajo v dobrih osem kvadratnih kilometrov veliko mestno središče. Takso bodo morali plačevati tudi meščani, ki živijo na tem območju, trgovci in dostavljavci blaga, vendar znižano. Prost vstop bodo imela električna vozila ter motorji, medtem ko najbolj "umazana" vozila sploh ne bodo smela v mesto.

Novo prometno ureditev v središču Milana bodo testirali 18 mesecev, meščani bodo imeli dva meseca časa, da si uredijo dovolilnice, nato pa bodo redarji začeli izdajati kazni, poročajo italijanski mediji. Omejitve sicer veljajo dnevno med 7.30 in 19.30.

V Rimu pa so proti onesnaževanju zraka z izpusti, ki jih povzroča promet, ubrali taktiko sodo-liho. Znotraj zelenega območja v središču mesta bo v sredo med 9. in 13. uro ter 16. in 21. uro prepovedana vožnja vozil z liho številko registrske tablice, v četrtek pa tistih s sodo številko.

Tiste, ki ne bodo upoštevali novih pravil, čaka 155 evrov kazni, poročajo italijanski mediji. Omejitve prometa določa odlok o boju proti smogu. Ko onesnaženost zraka mejne vrednosti preseže šesti dan zapored, začnejo veljati omejitve prometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:43 17. Januar 2012.

    V Ljubljani pa namesto tega gradimo parkirne hise v centru mesta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.