Mini v Ljubljani odprl stanovanje

Foto: Organizator Mini paceman Foto: Organizator Mini paceman Foto: Organizator Mini paceman Foto: Organizator Mini paceman Foto: Organizator Mini paceman Foto: MINI Mini paceman Foto: MINI Mini paceman Foto: MINI Mini paceman Foto: MINI Mini paceman Foto: MINI Mini paceman
Mini se je po vzoru na druge države tudi v Sloveniji odločil za projekt Mini doma. V Ljubljani so v želji po predstavitvi modela paceman javnosti odprli stanovanje, ki predstavlja življenski slog lastnika vozila znamke Mini.
Oglej si celoten članek

Pri Miniju življenjski slog svojih voznikov povezujejo s sodobno estetiko, aktivnim življenjskim slogom in mestnim utripom. Med 16. marcem in 5. aprilom 2013 je zato na Slovenski 9 v Ljubljani za javnost odprt prostor izbrane arhitekture, edinstvenega stila in številnih ustvarjalnih idej, v njem pa je mesto našel tudi novi model paceman.

Prostor bo v času do 5. aprila namejen družabnemu življenju. Dnevno dogajanje bodo dopolnjevali ekskluzivni večerni dogodki. Tako kot v tujih urbanih prestolnicah bo sobotni mestni utrip na novo zaživel z barvitim brunchem v dobri družbi in ob izbrani glasbeni spremljavi. Dogajanje bodo nadgradile prodajne razstave del slovenskih umetnikov. Za omejeno število brezplačnih vstopnic za ekskluzivne dogodke v Mini doma se bo možno potegovati preko spletne strani www.MINI-doma.si.

Paceman sedmi po vrsti

Foto: MINI Mini paceman Osrednji prostor v prostoru je pripadel sedmemu modelu v ponudbi znamke Mini - pacemanu. Gre za sports activity coupé, ki je pri nas že naprodaj za najmanj 24.900 evrov.

Med oblikovne posebnosti karoserije uvrščajo šesterokotno rešetko hladilnika s širokim kromiranim okvirjem, velik pokrov motorja, črtno obrobo na spodnjem robu karoserije, razpotegnjen stranski profil v kupe stilu z dvoje dolgimi vrati.

Od ostalih modelov ga loči razpoznavna streha v obliki dirkalne čelade, prilagojena coupé linijam avtomobila z integriranim zadnjim spojlerjem. Zadnje okensko steklo (poleg bele in črne barve je na voljo še v barvi karoserije), ki se steka v zadek je nagnjeno, mogočnejšo postavo poudarjajo močni oboki koles, ki lahko merijo vse do 19-palcev. Prvič so pri znamki MINI zadnje luči horizontalno razporejene.

Do 1.080 litrov prostora v prtljažniku

Znotraj se instrumentna plošča hvali z novo oblikovanimi okvirji odprtin za zrak. Izrazit je velik okrogli merilni števec, tudi z novim črnim okvirjem in dekorativnimi notranjimi obroči v črni barvi z visokim sijajem ali kromu, okvirji za osrednjo nadzorno ploščo so v kontrastni barvi. Gumbi za pomikanje okenskih stekel so v okrasnem panelu vrat. Koncept salona želijo poudariti z dvema ločenima sedežema zadaj. Naslona zadnjih sedežev sta zložljiva, kar pomeni, da lahko prostornino prtljažnika iz osnovnih 330 litrov povečamo na največ 1.080 litrov.

Foto: MINI Mini paceman Osnovna oprema vključuje klimatsko napravo, športne sedeže za voznika in sovoznika, sredinsko vodilo in radio MINI CD; visokokakovostni elementi dodatne opreme in številne možnosti individualizacije.; ponudba vključuje prilagodljive ksenonske žaromete, senzor za dež, sistem pomoči pri parkiranju, komfortni dostop, električni pomik steklene strehe in vlečno sklopko; velika je izbira barvnih zaključkov zunanjosti, črt za pokrov motorja, različic oblazinjenja, površin notranjosti in izvedb Colour Line; navigacijski sistem MINI, Hi-Fi sistem ozvočenja Harman/Kardon in funkcije infozabave v sklopu MINI Connected.

Zmogljivi agregati

Foto: MINI Mini paceman Gokart občutek na cesti omogoča standardno spuščeno športno podvozje, običajno podvozje in razdaljo vozila do tal pa je mogoče izbrati brezplačno. V začetku sta na izbiro po dva bencinska in dizelska motorja z razpon moči od 82 kW/112 KM do 135 kW/184 KM. Vse različice so osnovno opremljene s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa tudi s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Sistem štirikolesnega pogona MINI ALL4 je na voljo za model MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman in MINI Cooper D Paceman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.