Minister Vrtovec, kako boste ustavili takšne voznike?

Foto: Profimedia
Zelo verjetno pijanemu vozniku brez vozniškega so policisti včeraj zasegli že šesti avto. A je vmes vpil, da jih ima doma še dovolj.
Oglej si celoten članek

Policisti iz Rač so v nedeljo popoldne v Morju pri Framu želeli ustaviti 46-letnega voznika neregistriranega avtomobila. Ta jim je zbežal, nato pa ustavil in skušal zbežati peš, a so ga dohiteli in prijeli. Izkazalo se je, da so mu zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja v zadnjih štirih letih zasegli že šest osebnih vozil.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so morali ob prijetju zaradi neupoštevanja ukazov zoper kršitelja uporabiti prisilna sredstva, telesno silo in sredstva za vklepanje. Ker je vozil brez veljavnega dovoljenja in je odklonil preskus alkoholiziranosti, so mu tudi tokrat avtomobil zasegli.

Ob tem je 46-letnik ves čas postopka vpil, da ima doma še več vozil in da bo z vožnjo vseeno nadaljeval z drugim vozilom, zato so ga policisti pridržali. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja bodo policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog, zaradi ostalih kršitev pa so mu na kraju prekrška izdali plačilni nalog in izrekli globo v višini 3500 evrov.

Dejstva Dokazi, kako šarlatansko so v ekipi Bratuškove šli v spreminjanje ključnega zakona

Problematika nevarnih voznikov povratnikov je v naši zakonodaji zelo pereča, saj imajo policisti (in sodišča) na razpolago pičla sredstva, kako tako hudim kršiteljem stopiti na prste. Največkrat namreč zaradi njihovega gmotnega stanja denarne kazni ne pomagajo.

Tretjina mrtvih na slovenskih cestah v letu 2019 je bila posledica pijanih voznikov. Pet od 16 letos umrlih ljudi na cestah je povzročilo prometno nesrečo pijanih ali pod vplivom drog.

Podatki policije in AVP

Na MZI se v letu dni ni premaknilo čisto nič

Že več kot leto dni so v pripravi obsežne spremembe zakona o pravilih cestnega prometa, ki ga ekipa prejšnje infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek kljub vsem obljubam ni uspela spraviti mimo vladnega do parlamentarnega postopka. V zakonu naj bi na predlog strokovnih inštitucij vpeljali več novosti, ki bi dajale policistom in sodiščem možnost učinkovitega ukrepanja pri varovanju javnosti pred pijanimi vozniki, še posebej tistih najbolj nevarnih. 

Novi infrastrukturni minister Jernej Vrtovec še ni javno napovedal, ali bo še naprej zaupal sodelavcem, ki so doslej pripravljali mestoma zelo neusklajeno besedilo, na katerega so deževale pripombe vladnih in nevladnih služb, ali pa bo to nalogo poveril novi ekipi.

Je pa Vrtovec v predstavitvi pred nastopom mandata napovedal spremembe pri obravnavi alkohola na cestah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 04:05 31. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 18:06 30. Marec 2020.

    Prekrišpat prasca!

  • 18:04 30. Marec 2020.

    Takim prascem zavit vrat, pa jih bo počasi zmanjkalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.