Mitsubishi lagal že od leta 1991

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi
Mitsubishi je priznal, da je že od leta 1991 prirejal meritve porabe goriva. Usoda japonske znamke je ta hip na nitki.
Oglej si celoten članek

Mitsubishi je prejšnji teden sporočil, da je pri meritvah porabe goriva pri novih modelih uporabljal nedovoljene metode, da bi lahko dokazal boljše rezultate od veljavnih. Takrat so povedali, da so metodo uporabljali od leta 2002, vendar je podpredsednik Mitsubishija Ryugo Nakao danes povedal, da so za domači trg to metodo v resnici uporabljali že od leta 1991 in da ne vedo, za koliko modelov gre.

Za zdaj so govorili le o štirih modelih, ki so jih, tudi za potrebe znamke Nissan, izdelovali za domači japonski trg. Doslej se je navajal podatek 600.000 vozil.

Družba je tudi priznala, da ni spremenila metode merjenja porabe goriva, ko je japonska vlada pred leti zahtevala uporabo sodobnejših metod. Prostore družbe so prejšnji teden preiskali državni organi, afera pa je sprožila ugibanja o usodi podjetja, ki že tako finančno ne posluje dobro. Od razkritja afere so njene delnice upadle še za 50 odstotkov. 

Po polletnem relativnem zatišju po aferi Dieselgate je zlagana poraba in obremenjevanje okolja spet v ospredju avtomobilske industrije, potem ko so nemški regulatorji prejšnji teden ugotovili, da je izmed 53 testiranih modelov različnih znamk kar 22 presegalo dovoljene vrednosti dušikovih oksidov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.