Mladi mladim: Čista nula, čista vest!

Tako mladi ambasadorji o vožnji pod vplivom alkohola osveščajo svoje vrstnike
Oglej si celoten članek

Danes se zaključuje šolsko leto in s tem tudi veliko vsakdanjih skrbi za dijake in ostale mlade. Sledijo počitnice, ki so čas počitka, zabave in veselja. Veselje je nemalokrat povezano s popolnim odklopom, ko mladi med drugim posežejo tudi po alkoholu in drugih prepovedanih substancah. Trenutek veselja se tako lahko kaj kmalu spremeni v trenutek žalosti in nesreče.

Mladi ambasadorji Zavoda Varna pot se bodo v petek in soboto v akciji Čista nula, čista vest podali po različnih prireditvah po Sloveniji in pred počitnicami ter prihajajočim časom veselja nagovarjali, predvsem mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola ter jih informirali o posledicah takšne vožnje.

Poleg prireditev bodo mobilne patrulje obiskale tudi točke, kjer se mladi zbirajo in uživajo alkoholne pijače. S programom Čista nula, čista vest želijo mlade spodbuditi k varni udeležbi v prometu, ozavestiti o posledicah vožnje pod vplivom alkohola in informirati o alternativnih načinih poti domov z zabave (s treznim prijateljem, taksije, avtobusom, starši ipd.).

V zavodu so prepričani, da ravno s preventivno – izobraževalnimi vsebinami lahko preprečimo tisto najhujše. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.