Motor, ki ga poganja slanina

Foto: Hormel Company
Foto: Hormel Company
Namesto v sendvič slanina "paše" tudi v rezervoar motocikla. Vsaj tako nas skušajo prepričati Američani.
Oglej si celoten članek

Onkraj luže poteka zanimiv projekt "Vozi na slanino." Družba Hornel je namreč preuredila motor tako, da za pogon ne uporablja bencina, tudi kakšnega biodizla ne, temveč olje iz prašičje maščobe. Osnova za predelavo je bil sicer dizelski motor.

Z motociklom sedaj potujejo po ZDA in reklamirajo svoj projekt varčnega in dišečega prevoza. Motocikel namreč na 100 kilometrov porabi preračunano manj kot štiri litre goriva, za seboj pa namesto smrdljivega izpuha pušča vonj po pečeni slanini, poroča Washington Times.

Koliko je to v resnici gorivo z ničelnimi emisijami, kot skušajo prepričati avtorji, je sicer stvar debate. Tudi prašiča je potrebno vzgojiti, mar ne?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.